Blog

Elbil

Elbil

En elbil (forkortelse af elektrisk bil) er en bil, der kører på elektricitet, og som derfor er meget støjsvag. Elbilen har en elmotor i modsætningen til traditionelle biler forbrændingsmotorer. I næsten alle tilfælde drives den elektriske motor af batterier, som er forbundet med motoren. Den udleder ikke emissioner, udover hvad elproduktionen forårsager. Det vil sige, at hvis en elbils strøm er fra vedvarende energi (vindmøller, solceller osv.), udleder den ingen CO2.

Elbiler bruger elektricitet lagret på batterier i stedet for benzin eller diesel. Problemet ved en elbil er først og fremmest rækkevidden, der er begrænset pr. opladning. En god ting ved elbiler er at de ikke udleder CO2 fra udstødningen. Det eneste sted der bliver udledt CO2 er fra elkraftværker, hvis den brugte elektricitet kommer herfra. Når elektriciteten kommer fra alternative energikilder som vindkraft eller solpaneler, udledes der ingen CO2. En elbil har meget ringe motorstøj.
Hybrid Plug-In

Plugin Hybid

En hybridbil er en bil, som har mindst to forskellige kilder til at danne fremdrift. Der kan f.eks. være tale om en bil med både en elektrisk motor, der benytter elektricitet, og en forbrændingsmotor, der bruger benzin eller diesel. Begge motorer kan give bilen fremdrift hver for sig eller i nogle tilfælde også i kombination. Der kan også være tale om, at forbrændingsmotoren driver en generator, der leverer strøm til elektromotoren.

Forbrændingsmotoren i en hybridbil kan normalt være mindre og lettere end i en tilsvarende normal bil. Dette er tilfældet, når begge motorer kan køre samtidig, hvis der er behov for meget kraft. Forbrændingsmotoren kan da dimensioneres efter bilens gennemsnitlige kraftbehov, ikke efter bilens maksimale kraftbehov.

Når bilen bremser kan energien omdannes til elektricitet, som lader batteriene. I normale biler går denne kraft til spilde som varme.

Hybridbiler har som regel et lavere drivstofforbrug end tilsvarene normale biler. Dette gælder særligt, når bilen bruges til at køre i byen og små og mellemlange køreture.

Hos Nuuks Auto, tilbyder vi

DEN BEDSTE SERVICE DU KAN REGNE MED! Vi tilbyder nogle af de absolutte bedste kvalitets mærker på det grønlandske marked så som Audi, Volkswagen & Skoda. Vi ligger en ære i at yde en god kvalitet i alt hvad vi laver og vi går gerne den ekstra mil for yde dig en god service.